FAAPEFEA E SELE IA SE SEELE SAOLEMU

seti sele

1. MALAMALAMA I LE TULAGA O LE TULAGA LULU

O tagutugutu o mata e masani ona tupu aga'i i lalo, peita'i, o vaega e pei o le ua ma le auvae e mafai i nisi taimi ona tupu fa'ata'ita'i, pe o'o fo'i i fa'ata'amilomilo.Aʻo leʻi seleina, faʻaalu sina taimi e malamalama ai i le itu o lau lava faʻasologa o le tuputupu aʻe o lauulu.

2. FA'A'I SE KUIMI LELEI PO'O LE FASAMI

O kulimi sele ma fasimoli e iai sona sao taua e fesoasoani ai i le sele e sele i luga o le paʻu, faʻapea foʻi ma le fesoasoani e faʻamalulu le tagutugutu o saito mo se solo malie.O le lelei o le lather o lona uiga o se sele e sili atu le mafanafana ma faʻaitiitia le ita ma le mumu.

3. UUU LE SEELE I LE FAI 30°

Sele saogalemu - e pei ona ta'u mai e lo latou igoa - o lo'o iai se masini fa'apipi'i i totonu o le saogalemu e 'alofia ai fa'alavelave fa'afuase'i ma tipi.O lona uiga, e fa'aoso le ulu o le sele i tua atu o le pito o le lau, e taofia ai le fa'afeso'ota'i sa'o o le lau ma le pa'u.

A taofi le sele pe a ma le 30 ° le maualuga i le paʻu, o lenei pa puipui o loʻo faʻafefeteina mai le ala, faʻaalia le lau i le tagutugutu o saito ma faʻatagaina le sele e galue lelei.Ole tele ole a'oa'oga pe a a'oa'o ile fa'aoga ose sele saogalemu ole fa'aa'oga ile fa'atū sa'o o le sele a'o sele.

4. FA'A'OGA PU'upu'U 1-3CM I LE UMI

Nai lo le umi, salu ta o le sele, e sili le fa'aoga pupuu pe tusa ma le 1-3cm le umi.O le faia o lena mea o le a fesoasoani e puipuia ai ni ma'a ma tipi, a'o puipuia foi le tosoina o lauulu ma pupuni o le sele.

5. TU'U LE HESE E FAI LE GALUEGA FAIGATA

O lau sele saogalemu e matua maai, ma e le manaʻomia se taumafaiga poʻo se faʻamalosi i lau vaega e faigofie ona tipi i tagutugutu o saito.A fa'aogaina se tafi saogalemu, e taua le tu'u atu o le mamafa o le tafi e fai le tele o galuega, ma na'o le fa'aogaina o le fa'amalosi malie e taofi ai le ulu o le sele i le pa'u.

6. Sevele i le ala o le tupu a'e o laulu

Seleinafaasagao le saito, po ofaasagale itu o le tuputupu aʻe o lauulu, o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le ita mai le sele.Seleinamao le itu o le tuputupu aʻe o lauulu e matua faʻaitiitia ai le avanoa o le ita, aʻo tuʻuina pea se lauulu vavalalata.

7. FILI ATU LE SELE A'O ONA AMATA I LE PIPI, ONA TAMU LEA FAAMAMEMA.

O se tasi o faʻamanuiaga o le sele saogalemu pito lua o loʻo i ai itu e lua o le sele.O lona uiga e fa'aitiitia le fufuluina soo i lalo o le paipa a'o e seleina, aua e mafai lava ona e fuli le sele ma fa'aauau i le lau fou.

8. MO SE SELE FAATASI, FA'A'E LE PASI LUA

A maeʻa ona sele faʻatasi ma le itu o le tuputupu aʻe o lauulu, o nisi tagata e fiafia e faʻamaeʻa le pasi lona lua mo se sele vavalalata.O lenei pasi lona lua e tatau ona i luga o le itu o le tuputupu aʻe o lauulu, ma e tatau ona faʻaoga se vaega fou o le lather.

9. O LE MEA LEA, UA FAIA OE!

A mae'a ona fufulu mata mama mai le pa'u sele, pati fa'amago ile solo.E mafai ona e fa'auma i'inei, pe fa'aulu fo'i se kulimi pe a uma ona sele po'o se pasama e fa'amalie ma susu ai le pa'u.O se ponesi, o le tele o latou manogi manaia!

Atonu e mana'omia ni nai sele a'o le'i to'a lelei lou tafi i lau sele saogalemu, o lea ia e onosai ma o le a tauia oe i sele lelei mo tausaga a sau.


Taimi meli: Nov-24-2021